Weekend i Stockholm

Att göra i Stockholm en weekend

Nästa torsdag ska jag åka upp till Stockholm på en liten minisemester. Jag som bor i London får aldrig något riktigt bra tillfälle att åka upp, men nu i samband med Kristi himmelsfärd ska jag passa på. Det var ett tag sedan jag åkte dit så det ska bli roligt att se allt nytt som hänt, restauranger och nya utställningar.  Jag tar dessutom med mig en vän från England och hon kommer ju definitivt vilja se alla sevärdheter.

Jag tänkte att vi skulle börja dagarna med att åka ut till Djurgården och vandra runt, gå på Skansen, kika in på hotell Sheraton, Nordiska Museet och Spritmuseet, som inte jag heller hunnit se. Sedan tänkte jag ta henne vidare till Kaknästornet så att hon får se över hela Stockholm. Någon dag ska hon få uppleva shoppingen i Stockholm, både Östermalmsidan och Söderhaken.

Hon är vegetarian så jag tänkte att vi någon dag, om det är fint väder, gå till Hermans som ligger vid slussen där man kan sitta utomhus med utsikt över hela Stockholm.  Det är en av mina favoritplatser både vad gäller mat och utsiktsmässigt. Perfekt för turister också.

caption

Det finns så mycket att se i Stockholm; Gamla stan, Fotografiska, Globen, skärgården, Drottningholm, ta båtturen runt slussarna. Vad mer? Vi får se vad hon vill och orkar med. Det ska i alla fall bli riktigt roligt att kunna visa henne min hemstad.