Espresso

Kaffets aromer i perfekt balans

Kaffets betydelse i vårt avlånga land

I vårt avlånga land Sverige konsumerar vi bland mest kaffe i hela världen – det är faktiskt sant! Det finns numera ställen som säljer dryck och man kan betala med Monero. Det må vara föga att förvånas över med tanke på vårt kalla klimat och vår brist på solljus under vinterhalvåret – då är det perfekt med annat som kan pigga upp en. Kaffet har dock många fler funktioner än så, kaffe är otroligt gott och får vänner och familj att samlas runt bordet. Man kan nästintill säga att kaffe är en del av vår kultur i Sverige, och detsamma är även sant när vi reser mer mot syd, mot medelhavets vackra länder. I Sverige dricker vi kaffe i stora mängder, i Italien föredrar de dock små koppar riktigt stark espresso. Vi i Sverige är faktiskt unika med uttrycket “att fika”, överallt annars säger man “ta en kaffe”, – så pass stor betydelse och inverkan har faktiskt kaffet på oss människor, och våra samhällen!

 

Att brygga det perfekta kaffet

Trots vår förkärlek till kaffets uppiggande effekt är vi ständigt på jakt efter nytt, och godare, kaffe. Ju mer kaffe vi konsumerar desto fler finsmakare blir vi, som inte endast nöjer oss med kaffets uppiggande effekt utan även vill kunna avnjuta riktigt gott och smakrikt kaffe. Att dricka perfekt kaffe kan sannerligen var en riktigt njutning, och kombineras bäst med en god bakelse eller en rejäl frukost en trött vardagsmorgon. För att kunna brygga det perfekta kaffet behöver vi tänka bortom våra klassiska kaffebryggare, och därifrån har det svenska folkets kärlek för espressomaskiner vuxit fram. En espressomaskin är numera en vanligt komponent i många svenska hem, och smaken är svår att slå!

 

En kombination av smaker

Det som gör kaffet från en ordentlig espressomaskin så magiskt är kombinationen av espressomaskinens högtryckspump, det perfekt tempererade vattnet och kaffet från kaffekapseln. Smaken på kaffet går att variera beroende på vilken kaffemaskin kapsel man väljer, och kapslarna kommer i fyra olika fattningar – N°1 Espresso, N°2 Espresso, N°2 Lungo samt N°4 Espresso Decaf. Kaffets aromer hamnar i en perfekt balans och ger en oslagbar kombination av smaker.

 

Viktiga komponenter för det perfekta kaffet

Det kaffet vi får från en rejäl espressomaskin är i sig en riktig njutning, men kombineras även med fördel med andra riktigt viktiga komponenter för en god kopp kaffe. Den viktigaste av dessa komponenter är självklart mjölken, såväl vanlig som växtbaserad mjölk. När det talas om latte eller cappuccino behöver vi en ordentlig mjölkskummare för att få till den perfekt skummade mjölken. Kaffet hålls varmt, och smaken blir fylligare än någonsin förr.