Gotlandsresa

Vilken vecka det har varit! Det var den sista veckan på min fyra veckor långa semester, och jag hade inte kunnat önska mig ett bättre slut! Tillsammans med mina bästa vänner och min familj åkte jag till Gotland, där vi hade hyrt en otroligt mysig stuga.

I måndags tog vi färjan från Nynäshamn till Visby. Den är ganska liten, men det tar ju bara ett par timmar att åka. Som tur är har de café och restaurang ombord, vilket är perfekt om man vill äta något lätt, och man kan självklart gå ut och sitta på däck ett tag om vädret tillåter det. Vi hade otrolig tur med vädret hela veckan, det var sol med klarblå himmel och minst 22 grader varmt varje dag! Man vet ju aldrig vad man ska förvänta sig när man semestrar i Sverige, vädret är så himla opålitligt.

När vi kom fram till Visby började vi med att strosa runt i staden. Den är så fin! Det känns verkligen som att vara utomlands, trots att det är så nära hemma. Vi köpte sundaes på ett ställe jag varit på under tidigare besök. Tyvärr kan jag inte komma ihåg namnet på det, men det ligger princip i mitten av stan och är väldigt populärt! Glassen där är gudomlig, inte konstigt att det alltid är fullt! När det började bli sent satte vi oss på Marcus Samuelssons restaurang visby som heter Kitchen&Table! Superbra service och mat. Där satt vi i flera timmar och pratade om allt möjligt, njöt av den goda maten och varandras sällskap.

Just när man äter på kedjor kan man ju aldrig veta vad man ska förvänta sig. Trots att restaurangerna har samma koncept, kan de skilja så otroligt mycket, men ibland håller alla samma höga (eller låga…) standard! Jag har varit på Kitchen&Table någon gång förut också, då på restaurang uppsala. Det var precis lika bra då, så jag rekommenderar absolut att ni går dit!

Den där första dagen satte verkligen tonen för hela veckan. Varje dag var minst lika härlig som den föregående, och alla dagar var fyllda av skratt, äventyr god mat och sol. Vad mer kan man önska sig? Jag är så glad att vi kunde få ihop allihop och få den här upplevelsen tillsammans. Det kan vara svårt att få så många olika personers scheman att passa ihop, speciellt när det gäller för en hel vecka, men på något vis lyckades vi. Ibland ska man väl ha tur, antar jag.

Nu är jag ordentligt utvilad, avslappnad, stressfri och redo för vardagslivet igen! Hoppas att ni har haft en lika härlig sommar som jag har. Vi hörs!