Factoring hjälper likviditeten

Många företag vet hur det är att mycket pengar ska ut och i många fall står man där själv i andra ändan och väntar på att pengar ska komma in i företaget. Fakturor som betalas sent tenderar till att ge stor effekt på företags rörelsekapital och gör det ibland svårt med likviditeten. Beroende på hur stor marginal man har på sin försäljning kan factoring vara en lösning på likviditetsproblem.

Hur fungerar factoring?

I sig är det inga konstigheter med factoring och skiljer sig från ett traditionellt företagslån, det innebär att du säljer eller belånar din faktura som du skickat till kund till ett finansbolag som tar över ansvaret för att driva in summan mot en % del av totalbeloppet, fördelen är att du har pengarna på kontot direkt och slipper vänta på att kunden ska betala in summan eller att du behöver jaga på. Kort och gott, du kan fokusera på att göra det du göra bäst, utveckla din affärsverksamhet och sälja era produkter eller tjänster.

Prioritet finans – Inte längre ledande inom factoring

Svenskt näringsliv mår bra och det är till viss del att tacka Prioritet finans för, man har hjälpt svenska företag i över 20 år med at se till att man har kapital att investera i istället för att vänta på att kunder ska betala sina fakturor. Vill du veta mer om Prioritet finans kan du besöka deras hemsida och få svar på allt som rör fakturabelåning.